Komplex Kezelés

A komplex kezelésünk 3 fázisból áll: 30perc Száraz aeroszolos sóterápia, 5 perc váladékoldó sóoldatos inhalálás, majd a végén a Proetz kezelés.

A száraz aeroszolos sószobában egy generátor alakítja ki a mesterséges sóbarlangi klímát, mikronnyi nagyságú, negatív töltésű orvosi sót juttat a levegőbe. A sóterápiás gyógyközeg enyhíti a köhögést, jótékony hatású a légúti betegségek és az allergia esetén is.

A sóterápia élettani hatásai közé tartozik, hogy fertőtleníti a légutak mikroflóráját, gyulladáscsökkentő hatása erős, megsemmisíti a betegségeket okozó mikroorganizmusokat, nincs kellemetlen mellékhatása a légutakra, javítja az immunrendszer védekező képességét.

A Sóterápiás kezelés előidézi a fizikai, pszichikai javulást, javítja a perifériás keringést, jótékony hatással van allergia, asztma és légúti megbetegedéseken kívül, egyes bőrgyógyászati betegségekre is. Részt vesz az asztma, allergia, nátha és légúti betegségek megelőzésében is, valamint az arc- és homloküreg gyulladás utókezelésében. 

A váladékoldó sóoldatos inhalálás hidratálja a nyálkahártyát, lazítja a lerakódott váladékot mind a tüdőben, mind az arcüregben, visszaállítja az egészséges flóra működést a nyálkahártyán.

A Proetz kezelés során fiziológiás sóoldat segítségével a nyálkahártya felszínéről a kórokozók, pollenek lemosódnak, így csökkenthetőek és megelőzhetőek az allergiás eredetű tünetek. Rendkívül hatékony segítség a gyógyulási folyamatok meggyorsításában és a szövődmények kialakulásának megelőzésében.

Az orrmosás fekvő helyzetben, fiziológiás sóoldat, és váladékszívó berendezés segítségével történik. A beavatkozás gyors és fájdalommentes.