Tudástár

A csillapíthatatlan, száraz, ugató köhögés a közismert jele. Előfordul, hogy minden próbálkozás ellenére órákon át, akár napokon át éjjel- nappal tart a köhögés. A szokásos köhögéscsillapítók alig mérséklik a tüneteket. Ritkán jár magas lázzal, inkább csak hőemelkedéssel, de a beteg közérzete, étvágya, hangulata ennek megfelelően nagyon rossz. A...

Fülgyulladás

2023.10.08

A középfülgyulladást minden esetben megelőzi egy felső légúti fertőzés anatómiai felépítése miatt. (arcüreggyulladás, orrmelléküreg gyulladás, garatgyulladás, mandulagyulladás), pár nap, akár pár óra alatt is kialakulhat gyermekeknél.

Asztma

2023.10.08

Asztma az alsó légutak krónikus gyulladásos betegsége, kialakulásához légúti érzékenység is párosul, kísérheti allergiás nátha is. Az asztma kialakulásához genetikai és környezeti tényezők együttesen járulnak hozzá. Megfigyelések szerint a csecsemő- és gyermekkorban elszenvedett infekciók gyakorisága és az allergiás kórképek kialakulása között...

Az orvosi minőségű és tisztaságú sónak és a nagy diszperzitású száraz gyógyközegnek köszönhető, amelyben a szemcsenagyság 0.2-0.7 mikron, koncentrációjában 10 mg/m3.

Allergia ABC

2023.10.08

Állati szőr okozta allergia: Azok a proteinek, melyek az állatok bőrében lévő mirigyekben és a nyálában találhatóak, allergiás reakciókat okozhatnak. Ezek kialakulása akár több évet is igénybe vehet, és a tünetek még hónapokkal az állattal való kapcsolat után is megmaradnak.