Nátha - A kis gyermekes anyukák "rémálma"

2020.02.21

A nátha, más néven megfázás vagy felső légúti fertőzés, a kisgyermekek egyik leggyakoribb betegsége. Akkor kezdődik, amikor a gyermek közösségbe kerül, évente akár több megfázáson is áteshet.

A náthát egy vírusfertőzés okozza. A kórokozók az orr és torok nyálkahártyáján megtapadva gyulladást, irritációt okoznak, aminek a hatására váladék termelődés indul be. Legtöbbször úgynevezett rhinovírusok állnak a háttérben, de több mint 200 különböző vírus okozhatja. A gyerekek immunrendszere születéskor még fejletlen, az életük során - ahogy a különböző kórokozókkal találkoznak - egyre erősebb és erősebb védekezőrendszer alakul ki. Az ellenállóképesség éppen az ilyen kis náthák során keresztül erősödik meg.

A sóterápia nemcsak segít a nátha tüneteinek enyhítésében, ezt a Semmelweis Egyetem kutatói is bizonyították, hanem a sóterápiával kezelt gyerekek ritkábban betegszenek meg náthában (és más felső légúti betegségekben) és ezek lefolyása is enyhébb, mint azoknál, akik nem kaptak kezelést. A só természetes anyag, semmilyen mellékhatása sem lehet, ha a sós levegő káros lenne, akkor a tengerpartok környéke lakhatatlan lenne.

Gyógyulj a só természetes erejével!

Bejelentkezni a +36 30/ 662-9000 telefonszámon lehet.