Nátha - A kis gyermekes anyukák "rémálma"

2020.02.21

Nátha vagyis A kis gyermekes anyukák "rémálma"

A nátha, más néven megfázás vagy felső légúti fertőzés, a kisgyermekek egyik leggyakrabban előforduló betegsége. Akkor kezdődik, amikor a gyermek közösségbe kerül, évente akár több megfázáson is áteshet, soha véget nem érő ördögi körnek tűnik!

A náthát egy vírusfertőzés okozza. A kórokozók az orr és torok nyálkahártyáján megtapadva gyulladást, irritációt okoznak, aminek a hatására váladék termelődés kezdődik. Legtöbbször úgynevezett rhinovírusok állnak a háttérben, de több mint 200 különböző vírus okozhat náthás tüneteket. A gyerekek immunrendszere születéskor még fejletlen, az életük során - ahogy a különböző kórokozókkal találkoznak - egyre erősebb és erősebb védekezőrendszer alakul ki. Az ellenálló képesség és az immunrendszer pont az ilyen kis náthák során keresztül erősödik meg.

A sóterápia nemcsak segít a nátha tüneteinek enyhítésében, ezt a Semmelweis Egyetem kutatói is bizonyították, hanem a sóterápiával kezelt gyerekek ritkábban betegszenek meg náthában és más felső légúti betegségekben, ezek lefolyása is enyhébb, mint azoknál, akik nem kaptak kezelést. A só természetes anyag, semmilyen mellékhatása nincs, ha a sós levegő káros lenne, akkor a tengerpartok környéke lakhatatlan lenne. Gyulladáscsökkentő hatású, túl érzékenységet csökkentő, váladékoldó, dezinfektáló, antibakteriális hatású,az immunrendszert erősíti.

Gyógyulj a só természetes erejével!

Időpontfoglalás Biatorbágy

Időpontfoglalás Pest, Népliget