Hogyan segít a sóterápia az allergiás tüneteken?

2023.10.08

Az allergia szezon során sajnos évről évre egyre többen küzdenek a kellemetlen tünetekkel, gyakori tüsszögéssel, orrdugulással, szem irritációval, bőrkiütésekkel és még sorolhatnám.

Magyarországon minden 4. embert érint az allergia valamilyen formája. Az allergia ellen kapható készítmények nem szüntetik meg a tüneteket, gyorsan kialakul a szervezetben a hatóanyag elleni rezisztencia, további kisebb, akár súlyosabb mellékhatások is számolni kell.

Az asztma, allergia és légúti megbetegedések gyógyszeres terápiájával ellentétben a sóterápia természetes gyógymód, mely tisztítja és gyógyítja a légutakat, hatására akár a rendszeresen szedett gyógyszerek mennyisége is csökkenthető. A sóterápiának nincs kellemetlen mellékhatása.

A sóterápiát más néven haloterápiának is nevezik. A nyolcvanas években kapta elnevezését, az allergia, asztma kezelésében kiemelkedően fontos kiegészítő gyógyító módszer. Nevét a só görög elnevezéséről, a "hals"-ról kapta. A terápia lényegében a sóbarlangok mikroklímáját teremti meg a sószobában. A természetes sóbarlangok mesterségesen kialakított jótékony levegője gyógyítja az allergiát, asztmát.

A sóterápia élettani hatásai közé tartozik, hogy fertőtleníti a légutak mikroflóráját, megsemmisíti a betegségeket okozó mikroorganizmusokat, nincs kellemetlen mellékhatása a légutakra, javítja az immunrendszer védekező képességét.

A Sóterápiás kezelés előidézi a fizikai, pszichikai javulást, javítja a perifériás keringést, jótékony hatással van allergia, asztma és légúti megbetegedéseken kívül, egyes bőrgyógyászati betegségekre is. Részt vesz az asztma, allergia, nátha és légúti betegségek megelőzésében, valamint az arc- és homloküreg gyulladás utókezelésében.

Heti rendszerességgel ismétlődő sóterápiás kezeléssel tünetmentes állapotot tudunk fenntartani az allergiában szenvedők számára gyógyszermentesen.

Időpontfoglalás Biatorbágy

Időpontfoglalás Pest, Népliget