Szénanátha

2023.10.08

Az elmúlt évtizedben jelentősen nőtt a szénanátha és az allergia kellemetlen tüneteivel küzdők száma; orrdugulás, gyakori tüsszögés, szem irritációja, viszkető bőrkiütések és még sorolhatnám.

Hazánk lakosságának több mint harmadát érinti az allergia valamilyen formája. A KSH adatai szerint egy szezon alatt akár 40.000.Ft is elköltenek allergia ellen kapható készítményekre, amelyek nem szüntetik meg a tüneteket önmagukban. A különböző gyógyszerek ellen gyorsan kialakul a szervezetben a hatóanyag elleni rezisztencia, további kisebb, akár súlyosabb mellékhatások is jelentkezhetnek.

A szervezet az allergént idegen, ártalmas anyagként ismeri fel és védekezni próbál ellene. Emiatt a szervezet aktiválódik, és kémiai anyagok szabadulnak fel, köztük a hisztamin. Duzzanat, vörösség, viszketés, váladékozás jelentkezik, mely a felső és alsó légutakban és a szemben alakulhat ki, illetve a bőrön is megjelenhetnek elváltozások. A tünetek kialakulásának az a célja, hogy a tüsszentéssel és váladékozással a szervezet próbálja eltávolítani a bejutott polleneket, a duzzanat a további anyagok bejutását próbálja megakadályozni.

Bármely életkorban előfordulhat, de mégis gyakoribb a 30. év betöltése előtt illetve a serdülőkortól a 20 as évek eléréséig a legtöbb allergia jelentkezése. Kisgyermekkorban kialakuló tünetek közül a hurutos hörgőgyulladás a leggyakoribb.

A hajlam örökölhető, az életmód és a környezeti hatások befolyásoló tényezők a szénanátha kialakulásában. A tünetek az időjárástól függően jelentkeznek, a pollenkoncentráció sokkal kisebb eső után és hajnali órákban.

Komplex kezelésünk eredményesen kezeli és enyhíti az allergiás tüneteket, amely természetes és gyógyszermentes megoldást nyújt a légúti betegségek és problémák ellen, szövődménymentesen gyógyít, mellékhatása nincs.

Időpontfoglalás Biatorbágy

Időpontfoglalás Pest, Népliget