Proetz Kezelés

Proetz Kezelés

A műtéti váladékszívó géppel végzett orrmosás alkalmával hatékonyan eltávolítható az orrváladék, az orrüregből és az orrgarat környékéről is a lerakódott váladék. A Proetz kezelés segítségével megakadályozható a betegségek és a gyulladások továbbterjedése az arc-, és homloküregbe, a fülbe, és a váladék lecsorgását is megszünteti a garaton. A fiziológiás sóoldat segítségével a nyálkahártya felszínéről a kórokozók, és pollenek lemosódnak, így csökkenthetőek és megelőzhetőek az allergiás eredetű tünetek, és vírusos vagy bakteriális fertőzések. Rendkívül hatékony segítség a gyógyulási folyamatok meggyorsításában és a szövődmények kialakulásának megelőzésében.

Mikor segít az orrmosás?

  • amikor orrszívó porszívóval sem jön ki a gyermek arcüregében felgyülemlett váladék
  • allergia esetén
  • akut és krónikus nátha esetén
  • arcüreggyulladás (orrmelléküreg-gyulladás) esetén
  • garat mögötti váladék csorgáskor
  • hallás- vagy szaglás csökkenéskor
  • krónikus orrmandula-gyulladás esetén
  • gyakori felső légúti megbetegedések esetén
  • gyakori fülfájás esetén

Miért ennyire hatékony segítség az orrmosás?

Az orr- és melléküregeket bélelő egészséges nyálkahártya felszínén apró csillószőrök milliói csapkodnak ugyanazon irányba, az orrnyílástól a garat felé, így továbbítva a felületen mozgó, védekező molekulákkal és sejtekkel dúsított, nedves nyákréteget. Ebben esnek csapdába és tisztulnak ki az orrból az allergiát okozó anyagok (allergének), szennyeződések, kórokozók. Az orrnyálkahártya így védi a szervezetet a belélegzett idegen anyagoktól. Ez a védekező, és "takarító" mechanizmus meglehetősen sérülékeny: a csillószőrök mozgásának megváltozása orr tünetek kialakulásához vezet. Az allergének és kórokozók első tömeges támadásakor felgyorsul a csillószőrös mozgás és a nyákképződés, és erős, vizes orrfolyás kínozza a beteget. Tartósan fennálló irritáció esetén a csillószőrök mozgása kifárad, lelassul. Ilyenkor már az orrdugulás dominál, az orrváladék a pangás következtében sűrűsödik. Romlik tehát a védekező mechanizmus hatásfoka, a pangó váladékban elszaporodó kórokozók arcüreg gyulladást okozhatnak. A pollenek káros hatását a szmogos, szennyezett levegő még sokszorosan fel is erősítheti. Minden olyan módszer, ami a csillószőrök eredeti, normál működését támogatja, egyúttal a védekező rendszer aktivitását eredményezi. Napjainkra már klinikailag bizonyított, hogy az ún. "élettani", azaz fiziológiás koncentrációjú sóoldattal végzett rendszeres orröblítés, orrmosás, a káros anyagok eltávolításán túl a sejtek védekező működésének helyreállítását is segíti.

Hogyan történik az orrmosás?

Az orrmosás fekvő helyzetben, fiziológiás sóoldat, és váladékszívó berendezés segítségével történik. A beavatkozás gyors és fájdalommentes.

Időpontfoglalás Biatorbágy

Időpontfoglalás Pest, Népliget