Száraz Sóterápia

Száraz Sóterápia

A sószobában egy generátor alakítja ki a mesterséges sóbarlangi klímát, mikronnyi nagyságú, negatív töltésű orvosi sót juttat a levegőbe. A sóterápiás gyógyközeg enyhíti a köhögést, jótékony hatású a légúti betegségek esetén. A sószobában, a sónak köszönhetően csíra-, vírus-, valamint baktérium mentes közeg található. A belélegzett só rátapad a légutakban, hörgőkben található szennyeződésekre és mikroorganizmusokra, dehidratálja (elvonja tőlük a vizet) és így elpusztítja őket. A légúti szennyeződéseket végül a beteg jellemzően vagy felköhögi, vagy a véráram segítségével elhagyják a szervezetet.

Száraz sóterápiás sószobánk levegője fertőtleníti a légutakat, csökkenti a nyálkahártya gyulladását és megszünteti a váladék képződését, a vírusos vagy bakteriális fertőződéseknél egyaránt. A száraz só belélegzésével elmúlnak a nehézlégzéses tünetek, kitisztul a nyálkahártya a légutakban, könnyebbé válik a levegővétel. A só dehidratálja, majd elpusztítja baktériumok, vírusokat, ezáltal a hörgők és a nyálkahártya gyulladása csökken, a légutak természetes mikroflórája helyreáll. A só a légutak nyálkahártyáját intenzív tisztító munkára serkenti: vizet vonz magához, erősíti a váladék képződést, segíti a szennyeződések feloldását, így néhány alkalom után a lerakódott váladék könnyebben eltávozik, kiköhöghetővé válik.


Milyen betegségekre jó a száraz sóterápia?

Asztma, allergia, hörghurut, krupp, nátha, megfázás, influenza, arcüreg-, középfül- és torokgyulladás, COPD, valamint bizonyos bőrbetegségek, pl. ekcéma, pikkelysömör esetén.


Mikor érdemes igénybe venni a sóterápiás kezelést?

Mindenfajta alsó és felső légúti akut vagy krónikus gyulladt állapot kezelésében ajánlható és nagyon hatásos. A száraz sóterápia kitakarítja a lerakódott váladékokat, megnyugtatja a nyálkahártyát és fokozza a védekezőképességét további gyulladások és fertőzések ellen.