Száraz Sóterápia

Száraz Sóterápia

A sóterápiás kezelés során a sószobába, száraz befúvásos módszerrel egy generátor alakítja ki a mesterséges sóbarlangi klímát. A gyógyító sós közegben mikronnyi nagyságú, negatív töltésű, orvosi tisztaságú sót lélegzik be a páciens. A sóterápiás gyógyközeg enyhíti a köhögést, jótékony hatású a légúti betegségek esetén. A sószobában, a sónak köszönhetően csíra-, vírus-, valamint baktérium mentes közeg található. A belélegzett só rátapad a légutakban, hörgőkben található szennyeződésekre és mikroorganizmusokra, dehidratálja és így elpusztítja őket. A légúti szennyeződéseket végül a beteg jellemzően vagy felköhögi, vagy a véráram segítségével elhagyják a szervezetet.

Száraz sóterápiás sószobánk levegője:

  • fertőtleníti és tisztítja a légutak egészét,
  • csökkenti a nyálkahártya gyulladását,
  • megszünteti a váladék képződését,
  • a vírusos vagy bakteriális fertőzéseket is kezeli.
  • A száraz só belélegzésével elmúlnak a nehézlégzéses tünetek,
  • kitisztul a nyálkahártya a légutakban,
  • könnyebbé válik a levegővétel.

A só dehidratálja, majd elpusztítja baktériumok, vírusokat, ezáltal a hörgők és a nyálkahártya gyulladása csökken, a légutak természetes mikroflórája helyreáll. A só a légutak nyálkahártyáját intenzív tisztító munkára serkenti: vizet vonz magához, erősíti a váladék képződést, segíti a szennyeződések feloldását, így néhány alkalom után a lerakódott váladék könnyebben eltávozik, kiköhöghetővé válik.

Milyen betegségeken segít a száraz sóterápia?

Asztma, allergia, hörghurut, krupp, nátha, megfázás, influenza, arcüreg-, középfül- és torokgyulladás, COPD, valamint bizonyos bőrbetegségek, pl. ekcéma, pikkelysömör esetén.

Mikor érdemes igénybe venni a sóterápiás kezelést?

Mindenfajta alsó és felső légúti akut vagy krónikus gyulladt állapot kezelésében ajánlható és nagyon hatásos. A száraz sóterápia kitakarítja a lerakódott váladékokat, megnyugtatja a nyálkahártyát és fokozza a védekezőképességét további gyulladások és fertőzések ellen.


 

Időpontfoglalás Biatorbágy

Időpontfoglalás Pest, Népliget